skip to Main Content
Infrastructuurwerken, aanleg nutsleidingen (elektriciteit, gas, telecom), grondwerken

ROOMS NV heeft zich in de loop der jaren bewezen als betrouwbare partner bij professionele en particuliere klanten op het gebied van grond- en kabelwerken. Wij bieden een ruime waaier graafdiensten aan met bijhorend sleufherstel in volle grond, bestrating, beton of asfalt.

Om deze graafwerken probleemloos uit te voeren staat een ruim machinepark ter beschikking: graafkranen, minigravers, vrachtwagens, compressoren en grondzuigwagens.

Wij beschikken over de nodige erkenningen en registratie om de grond-, kabel- en leidingwerken te mogen uitvoeren voor o.a. Elia, Proximus, …

Rooms NV bouwde intussen een stevige reputatie uit op gebied van graafwerken met behulp van gespecialiseerde technieken.

Enkele van onze nieuwe machines

Liebherr A910 Compact – uitgerust met Engcon EC209 draaikantelstuk met gripper

Kubota U56-5 – uitgerust met Engcon draaikantelstuk met gripper

Gespecialiseerde technieken
Sleufloos ingraven

Voor het aanleggen van ondergrondse infrastructuur met zo min mogelijk overlast worden sleufloze technieken toegepast.

Bij een horizontaal gestuurde boring wordt van maaiveld naar maaiveld een tunnel geboord. Deze techniek bestaat uit meerdere fases. De eerste fase is de pilotboring, waarbij de boorkop de grond ingaat. De steunvloeistof gaat via de boorkop het boorgat in. De steunvloeistof houdt het boorgat stabiel. In de volgende fase maakt de ruimer het boorgat groter. Hierbij wordt ook steunvloeistof gebruikt om het boorgat stabiel te houden. Deze fase kan meerdere malen herhaald worden tot de gewenste grootte van het boorgat is bereikt. Als laatste wordt de productbuis het boorgat ingetrokken. De in te trekken buis is dan klaargelegd middels een opstelling achter het boorgat. De opstelling kan bestaan uit een haspel of boogopstelling.

Gestuurde boringen
Grond wegzuigen met grondzuigwagen

Een grondzuigwagen kan worden ingezet voor het vrijmaken van ondergrondse leidingen en kabels waarbij het risico op beschadigingen drastisch verminderd wordt.

Het te verplaatsen materiaal met een maximum grootte van 25 cm wordt opgezogen door de zuigmond. Het materiaal gaat door de zuigslang, die wordt bediend door de hydraulische arm, en belandt in de bunker door de diverse luchtkanalen. Het zware materiaal blijft grotendeels in de bunker liggen en de rest gaat via andere luchtkanalen en filters naar de ventilator.

Grondzuigtechniek
Back To Top